מחלת הסרטן
ד"ר קרל סיימונטון, הינו אונקולוג, החי ועובד בקליפורניה. בסיפרו הידוע "לשוב להיות בריא", הוא מספר, שיום אחד הופיע במשרדו אדם מבוגר, שהבדיקות הראו, שימיו ספורים. למרות זאת, הוא נראה חיצונית מצויין והוא הרבה לחייך ולהתבדח עם סיימונטון. סיימונטון מספר, שהוא שאל את החולה: "מה הסוד שלך, שאתה במצב רוח כל כך מורמם?" החולה השיב: "כל יום אני יושב בחדרי, עוצם עיניים למשך מספר דקות ומדמיין, שכריש שט בדמי ואוכל את תאי הסרטן. זה ניראה לי כמו במשחקי מחשב. כאשר הכריש מסיים את פעולתו, אני פוקח את עיני ומרגיש בריא לחלוטין." סיימונטון חשב בלבו, שלפניו עוד זקן תימהוני. למזלנו, סיימונטון נשוי לפסיכולוגית. כשהוא חזר לביתו ושיתף אותה בסיפור, היא החליטה לנסות זאת עם חולים נוספים.
כיום, ד"ר סיימונטון נחשב לאחד האנשים המפורסמים בעולם, בשטח האונקולוגיה הפסיכו-סוציאלית. הוא ואשתו יסדו מכון, שכתובתו: www.simontoncenter.com בו הם מטפלים בקבוצות רבות של חולי סרטן. בהתאם לשיטתם, החולים לומדים להכנס למצב הרפייתי ולאחר מכן, כל אחד, בהתאם לאישיותו, נלחם ומשמיד את תאי הסרטן. שיטתו של סימנטון נתנה תנופה מאד חזקה לטיפול בכל סוגי המחלות הגופניות, באמצעות הדמיון.
אחד מתלמידיו של ד"ר סיימונטון, ד"ר ברני סייגל, השכיל לכתוב ספר פופולרי, בשם: " אהבה, רפואה וניסים". ספרו נהיה רב מכר עולמי. אף הוא הקים מכון, שכתובתו: www.berniesiegelmd.com בו הוא מלמד חולי סרטן להתמודד עם מחלתם, באמצעות הדמיון.
חשוב לחולי סרטן לרשום ב youtube את המשפט בעברית: החלמה מסרטן בעזרת מדיטציה ודמיון מודרך או באנגלית healing from cancer by meditation and guided imagery. מומלץ להקשיב לאנשים המשתפים חוויות אישיות של ריפוי בשיטות טבעיות מסרטן ובהמשך להקשיב, בעיניים עצומות, לאנשי מקצוע המדריכים ריפוי מסרטן בעזרת מדיטציה ודמיון מודרך.
זהו לינק לוידאו מדהים שהוקרן "באולפן ששי – רפואה שלמה" ומתמקד באישה ישראלית נוצריה, שחלתה בסרטן מתקדם והתרפאה רק תודות לתפילה https://www.facebook.com/difa3iat/videos/vb.360026064033127/840761199292942/?type=2&theater
מאז פורסמה השיטה, של טיפול בחולי סרטן באמצעות הדימיון, נערכו מחקרים רבים על הקשר בין מצבי דחק לבין מועד פרוץ מחלת הסרטן, לסוגיו השונים. נמצא במחקרים, שרמת הדחק של אנשים, במהלך השנה שלפני פרוץ מחלת הסרטן, היתה יותר גבוהה, מאשר רמת הדחק של אנשים בריאים, במהלך השנה, לפני שענו על השאלון. בבתי חולים רבים בעולם, מועסקים פסיכולוגים, המיישמים את שיטתו של ד"ר סיימונטון. נערכו גם מחקרים רבים, במטרה לבחון את השפעת הטיפול באמצעות הדמיון על חולי סרטן. התוצאות אינן חד משמעותיות, לגבי החלמה מלאה מהמחלה. לעומת זאת, ברוב המחקרים נמצא, שהשיטה תורמת משמעותית לאיכות החיים של החולה. המטופלים מגייסים רוח לחימה חיובית, מצב רוחם מרומם יותר, והם חדורי תקוה לעתיד.
בחודש אפריל 2007, התפרסמה כתבה במדור "שאלות לסוזי כהן, רוקחת מומחית" בעיתון בארה"ב בשם: Sun-Sentinel . להלן תרגום השאלה והתשובה. שאלה: צפיתי בתוכנית טלוויזיה שבה ברברה וולטרס ראינה אשה חולת סרטן. האשה סיפרה, שכל יום היא מדמיינת חיילים קטנים בגופה, הנלחמים בתאי הסרטן ומשמידים אותם. לאחר מכן היא מרגישה בריאה יותר. האם יש בזה אמת או הכל אשליות ילדותיות? תשובה: גם אני צפיתי בכתבה זו בטלוויזיה. השיטה שהאשה תיארה, מכונה בשם "הדמיה חיובית." אם את חושבת ששיטה זו היא אשליה בלבד, עליך לשנות את צורת חשיבתך. כאשר בעת ניסוי רפואי, אדם חולה מקבל כדור, שאינו מכיל כל תרופה אמיתית (פלסבו), אך הרופא משכנע אותו שזו תרופה מצויינת ללא כל תופעות לואי, סיכויי החלמתו, הרבה יותר גבוהים מאשר לו היה לוקח תרופה אמיתית, שהוא חושש לקחת, עקב תופעות לואי אפשריות. המסקנה היא, שחשיבה חיובית בכיוון של החלמה ממחלה, גורמת להפרשה מוגברת של הורמון האנדורפין ולירידה ברמת הורמוני החרום. שינויים הורמונליים אלו תורמים להחלמה. אז למה לא לנסות? המלצתי היא, תמשיכי בטיפולים הרפואיים הרגילים, אך שלבי גם "הדמיה חיובית," בה את מדמיינת שגופך נלחם כנגד תאי הסרטן ומשמיד אותם. אני מאחלת לך החלמה מהירה.
בשנים האחרונות נערכו מספר מחקרים על השפעתה של כתיבת יומן, על איכות החיים של חולי סרטן. נמצא במחקרים, שחולים הכותבים יום יום את רגשותיהם החיוביים והשליליים, רגועים יותר ואיכות חייהם טובה יותר בהשואה לחולים, מקבוצת ביקורת, שלא כתבו. הנחתי היא, שהכתיבה תורמת להתמודדות עם המחלה בשתי דרכים: ראשית, במהלך כתיבת היומן, החולים מבטאים את רגשותיהם העמוקים, באופן הגלוי ביותר. חולים רבים נמנעים מלשתף את בני משפחתם בחרדה המציפה אותם, או בתחושות הכאבים, פן ידאיגו ויצערו אותם. שנית, ביטוי רגשות בכתב, מצריך הפעלת אזורי מוח מפותחים, הקשורים בהגיון ובשליטה עצמית ואילו תחושות של רגש טהור, נוצרות באזורי מוח פרימיטיבים שהשליטה עליהם קשה הרבה יותר התוצאה היא, שביטוי הרגשות בכתב תורם להתמודדות עם הרגשות השונים, בדרך הגיונית וחיובית. אין ספק שמחלת הסרטן מעלה את רמת המתח והחרדה. כיוון שכך, חשוב ביותר לאדם החפץ להתמודד טוב יותר עם מחלת הסרטן, להחשף תחילה לכל תרגילי ההרפיה המפורטים באתר. לפני תרגול הרפיה בפעם ראשונה בעזרת ההקלטות, חשוב לעיין בפרק: "הנחיות כלליות לתרגול הקלטות ההרפיה." עם הנסיון, כל אחד יתרגל את שיטות ההרפיה, המתאימות ביותר לאישיותו ולצורך המידי שהתעורר. במהלך תרגיל ההרפיה, עלינו לדמיין שאנו משמידים את תאי הסרטן, כל אחד בדרך המתאימה לאישיותו. כמובן שבכל תרגיל ניתן להשמידם בדרך שונה. במידה והטיפול העצמי לא יביא לרוגע יחסי, מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי.
ספרים מומלצים בנושא טיפול פסיכולוגי בסרטן:
לשוב להיות בריא. סיימונטון ק. אזל בחנויות, להשיג רק בספריות.
אהבה, רפואה וניסים. סיגל ב. הוצאת כתר.