יתר לחץ דם
מומלץ לקרא תחילה את הפרקים: "פסיכולוגיה אבולוציונית", "תגובת מלחמה או מנוסה" ו "הדמיון ככלי טיפולי"
בכל פעם שסבתא לוסי חשה בסכנה, לחץ הדם שלה עלה. כאשר הסכנה חלפה, לחץ הדם שלה חזר לרמתו הנורמלית, בהתאם לגילה ולמשקל גופה. כך הטבע, או אלוהים, יצרו את האדם ואת רוב בעלי החיים. עליה בלחץ הדם, מגבירה את זרימת הדם והחמצן לאברי הגוף, המשתתפים בפעילות "מלחמה או מנוסה." ניתן לשוות זאת לנהג, המגביר את זרימת הדלק במנוע, בכדי להמלט ממקום מסוכן.
סבתא לוסי ובני דורה, הורישו לאדם המודרני את הגן, הגורם לעליה בלחץ הדם, בכל עת שאנו נבהלים, עולה לחץ הדם וכאשר הסכנה חלפה, אנו נרגעים. ההבדל המהותי בינינו לבין סבתא לוסי הוא בעובדה, שהסכנות בפניהן ניצבה סבתא לוסי, נבעו לרוב ממפגש עם חית טרף, ולכן המפגש היה מאד קצר. היו רק שלוש אפשרויות לסיום המפגש: סבתא לוסי ברחה וניצלה, סבתא לוסי נלחמה וניצחה, סבתא לוסי שימשה כארוחה טעימה לטורף. המפגש של האדם המודרני עם סכנות ועם לחצי היום יום, הם ארוכי מועד: לעיתים ימים, שבועות ואפילו שנים. מחקרים מצאו, שתחושת דחק ממושכת, עלולה לגרום לעליה קבועה בלחץ הדם.
כאשר יתר לחץ הדם נשאר קבוע, ברמה הגבוהה מהרצוי, אין ספק שטיפול תרופתי הינו חיוני. במקרה כזה, שילוב של טיפול תרופתי ושיטות הרפיה עשוי להיות חיובי מאד. כאשר יתר לחץ הדם ברמה מעט יותר גבוהה מהרצוי, בהמלצת הרופא, ניתן להסתפק רק בישום שיטות הרפיה.
במהלך עבודתי במרכז הרפואי ת"א, בית החולים איכילוב, ניהלתי מפגשים שבועיים עם קבוצת מטופלים, שסבלו מיתר לחץ דם. כל פגישה החלה בדיון קצר על מאורעות השבוע, שתרמו לתחושות דחק אצל המשתתפים. בהמשך, חברי הקבוצה תרגלו, בהדרכתי, מגוון שיטות הרפיה. כל תרגיל הרפיה היה מורכב משלושה חלקים: חלקו הראשון, התמקד בהרפיה עמוקה של כל אברי הגוף, חלקו השני, התמקד בהדמיה, בה המשתתפים הונחו לדמיין את מערכת כלי הדם בגופם כתעלות רחבות, בהן זורמים המים באיטיות. בחלקו השלישי, הנחיתי את המשתתפים לדמיין, שהם מטיילים בחורשה נאה ומגיעים לבריכת מרפא. השהייה בה תורמת להחלמה מתופעות גופניות רב גווניות. במשך מספר דקות דומיה, כל משתתף דמיין, כיצד מי המרפא חודרים לאיבר בגופם, הזקוק לשיפוץ ולהבראה ומרפאים אותו. בפגישות אחרות, הצעתי למשתתפים לשחזר בדמיונם מקום, בו חשו בעבר רגועים, או מקום, בו היו חפצים לבלות ברוגע.
משתתפי הקבוצה דיווחו על שיפור במצבם הגופני הכללי ובהרגשתם הכללית. בהנחית הרופא המטפל, מספר משתתפים הפסיקו לקיחת תרופות להורדת לחץ דם. משתתפים אחרים, הרופא המטפל הקטין את המינון. כמובן שהיו מספר משתתפים, שלחץ הדם שלהם לא ירד, אך הם נהנו להמשיך ולתרגל שיטות הרפיה שונות.
חשוב ביותר, לאדם החפץ להנמיך את רמת לחץ הדם, להחשף לכל תרגילי ההרפיה המפורטים באתר. עם הנסיון, כל אחד יתרגל את שיטת ההרפיה, המתאימה ביותר לאישיותו ולצורך המידי שהתעורר.